Direct aanmelden

Leer de theorie in één dag

0513 - 41 46 93
Cursusdata
  • 16 februari (vol)
    examen 18 februari 10.00 uur examen 18 februari 10.20 uur
  • 9 maart
    examen 11 maart 10.00 uur examen 11 maart 10.20 uur examen 11 maart 10.40 uur

Meld je direct aan

Programma
 Graag even eerder aanwezig (koffie/thee)
08.00 uur - Cursus 1
10.00 uur - Pauze (koffie/thee)
10.15 uur - Cursus 2 
12.00 uur - Lunch
12.45 uur - Cursus 3 
14.45 uur - Pauze (koffie/thee)
15.00 uur - Cursus 4 
16.15 uur - Einde
   

ééndaagse theorieopleiding

De cursus is op zaterdag in Joure en begint om  8:00 uur, graag tijdig aanwezig zijn  en duurt tot ±16:15 uur.  Koffie en thee staat klaar. Het examen vindt normaal gesproken plaats op de daaropvolgende maandag in Leeuwarden.

De cursuskosten zijn  € 120,00. Dit is inclusief   BTW en een al door ons bij het CBR gereserveerd standaard theorie-examen. De cursuskosten dienen bij opgave betaald te worden. Het CBR examen is vrijgesteld van BTW.
Voor opgave klik je op de knop aanmelden.

Betaling kan met telebankieren via iDeal. Op het moment dat de betaling op onze rekening  is bijgeschreven  ontvang je per mail een bevestiging op het emailadres dat je bij aanmelding hebt doorgegeven. Maak je geen gebruik van telebankieren? Vink dan het betreffende vakje aan.  Je ontvangt dan van ons zo spoedig mogelijk een rekening per mail. Voor deelname aan de cursus is de volgorde van betaling bepalend. Het door ons reeds gereserveerde examen wordt vervolgens gekoppeld aan je BSN-nummer en vastgelegd.

Tijdens de cursusdag wordt de gehele theorie behandeld. Examentraining, een proefexamen en gevaarherkenning maken deel uit van de cursus.  Omdat er veel gewerkt wordt met beelden is de cursus ook goed te volgen voor mensen die dyslectisch zijn. Diverse verkeerssituaties  die aansluiten op de praktijklessen worden uitgelegd. Hierdoor heb je  minder autorijlessen nodig en verdient de cursus zichzelf terug. Van 12.00 - 12.45 uur is  er lunchpauze en tijd om een frisse neus te halen.  Op honderd meter afstand is de Midstraat waar meerdere gelegenheden zijn om een broodje te eten (o.a.  HEMA, Doppio, bakkers,  cafetaria`s en  supermarkten). 

Examen met geluid:
Bij het standaard CBR theorie-examen moeten de kandidaten de vragen en antwoorden zelf lezen. Er is geen geluid bij.
Het CBR heeft ook  de  mogelijkheid  dat de vragen worden voorgelezen door een  computerstem de kandidaat krijgt dan tevens  extra tijd.  Dit kan bij een zogenaamd   verlengd theorie-examen  en bij het individueel begeleid theorie-examen.  Deze examens zijn speciaal voor kandidaten met leesproblemen, zoals dyslexie  of  laaggeletterdheid.  Deze kandidaten krijgen van het CBR “oortjes” en kunnen na een korte instructie via het scherm het geluid bedienen.
Reserveren:
Kandidaten kunnen op verzoek een verlengd theorie-examen  via ons reserveren (toeslag € 10,50).  Kandidaten met een dyslexieverklaring kunnen  na afloop van het examen bij het CBR teruggave vragen  van de toeslag (€ 10,50) voor  het  verlengd examen. Wil je dat wij een verlengd examen met geluid  of individueel begeleid theorie-examen   voor je reserveren dan moet je dat meteen bij aanmelding aangeven in het vak opmerkingen.

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het theorie-examen. De kandidaat dient op de dag van het examen 16 jaar of ouder te zijn. Het theoriecertificaat blijft anderhalf jaar geldig.

Theorieboek

Om de cursus  goed te kunnen volgen  is het raadzaam / noodzakelijk te beschikken over een goed theorieboek en dit van tevoren te hebben doorgenomen.  Wij adviseren gebruik te maken van de nieuwste uitgave van het theorieboek "Wegwijzer in het verkeer" van uitgever Verjo. Dit boek kunt u bij ons afhalen voor € 20,00   en als u het per post wilt ontvangen komt er  € 5,00  aan verzendkosten bij.  CD-roms kunnen nuttig zijn  om te oefenen maar volstaan niet als leerstof.

Theorie VOOR Friesland, GRONINGEN, Drenthe, NOORDOOSTPOLDER

Autorijschool Jan Pulles bestaat sinds 1978. Al dertig jaar en als eerste in Nederland bieden wij een eendaagse theorie-opleiding aan. Onze cursus kenmerkt zich al die jaren door een degelijke visuele manier van lesgeven zonder kunstjes en trucjes.  Wij  geven onze cursussen  zoals dat van een betrouwbare rijschool verwacht mag worden en zoals al duizenden leerlingen het bij ons hebben ervaren.  Wij bieden een serieuze en gedegen  voorbereiding op het theorie-examen. Ons doel is dat de kandidaten de regels begrijpen maar ook kunnen toepassen en zodoende met vertrouwen het theorie-examen ingaan.  Een gedegen theorie-opleiding is de basis voor de praktijkopleiding en de verkeersveiligheid van de kandidaat. Onze ééndaagse theorie-cursus is  een begrip in Friesland en  verre omgeving.

Annulering:
Bij annulering gelden voor zowel de theoriecursus als het examen de voorwaarden welke het CBR hanteert. Annuleren is alleen mogelijk als je beschikt over een doktersverklaring. Onder aftrek van administratiekosten kan in dat geval een deel van het examengeld teruggevorderd worden.